הר פסולת בישראל

פסולת

אנחנו טובעים בפסולת. בכל שנה אנו מייצרים יותר ויותר זבל ומשבר הפסולת בישראל הולך ומחריף. רוב הפסולת בישראל מוטמנת בקרקע, לא מטופלת כראוי, מזהמת את האוויר, הקרקע, מי התהום ופוגעת בבריאות שלנו ושל הסביבה. גידול האוכלוסייה והצפיפות העולה מחייבים אותנו לפעול מהר לשינוי המצב ולאמץ גישות מתקדמות לטיפול בפסולת. אנחנו באדם טבע ודין פועלים לקידום כלכלה מעגלית, הפחתת צריכה וייצור, הפרדה במקור וצמצום ההטמנה.

מקדמים אפס פסולת בישראל

אנו מובילים לשינוי המדיניות והתפישה בישראל בנוגע לטיפול בפסולת, ופועלים לכך שהטמנת הפסולת תגיע למינימום. עד כה הצלחנו להעביר מספר חוקים בתחום – חוק השקיות, חוק טיפול בפסולת אלקטרונית, חוק האריזות והרחבתו של חוק הפיקדון. השלב הבא במאבק שלנו במשבר הפסולת הוא קידום חוקים להפחתת הפסולת  – חוק פלסטיק מתקדם והרחבת חוק השקיות, קידום הפרדת פסולת (בדגש על פסולת אורגנית) וקידום כלכלה מעגלית.

ישראל היא אחת המובילות בעולם בייצור פסולת לתושב, ומובילה גם בחוסר ההתמודדות עם הפסולת שלה. כמות הפסולת לנפש שאנו מייצרים נמצאת במגמת עלייה, בניגוד לרוב מדינות ה-OECD. בשעה שמדינות מפותחות אחרות חושבות על פתרונות להפחתת פסולת, בישראל אין כמעט שום נסיון להתמודד עם הבעיה החריפה הזו. כ-80% מהפסולת לא מטופלת ומועברת ישירות להטמנה, מה שמוביל לזיהום נרחב, פליטה של גזי חממה, הרחבת שטח המטמנות על חשבון קרקע לדיור ועלות לציבור של מיליארדי שקלים בשנה לפינוי, הובלה והטמנת הפסולת. המשך ההטמנה בכמויות כאלו והיעדר מדיניות ארוכת טווח היא אסון ממשמש ובא.

כמה עובדות על פסולת בישראל:

ישראל היא מקום 1 בעולם

בצריכת כלים חד פעמיים
אנו פועלים לשינוי המצב ולהוצאת החד-פעמי מחוץ לחוק.

40%

מהפסולת בישראל היא פסולת אורגנית
האשפה האורגנית אינה מטופלת באופן שיאפשר להשתמש בה כדשן חקלאי או כמקור להפקת אנרגיה.

אדם ממוצע מכניס לגופו מדי שבוע

5 גרם פלסטיק
הפלסטיק מתפרק למיקרו-פלסטיק ונכנס למערכת המים והמזון שלנו וכך פוגע בגוף ומייצר מחלות.

הטיפול בפסולת עולה לנו

4 מיליארד ש״ח בשנה
ומכיוון שרוב הפסולת מוטמנת, היא גם תופסת לנו עוד 150 דונם מדי שנה שהיו יכולים לשמש לשכונות מגורים

10%

מכלל גזי החממה הנפלטים בישראל מגיעים מפליטות מפסולת
הגיע הזמן לצמצם את הטמנת הפסולת בישראל

מה עוד אנחנו עושים בנושא

דילוג לתוכן