ישראל היא שיאנית בזבוז המזון וזה רע לחוסן הלאומי שלנו

ישראל היא שיאנית בזבוז המזון וזה רע לחוסן הלאומי שלנו. כשליש מכלל המזון הנרכש בחנויות מושלך לפח.

הדרכים להימנע מהשלכה מיותרת של מזון הן לקנות רק מה שצריך, להפחית במקור ולשנות את הרגלי הצריכה. קניה נבונה לא פוגעת באיכות החיים – קניה נבונה תוביל להפחתת ניצול חומרי הגלם הנדרשים לייצור, להפחתת הפסולת הפוגעת בכולנו, להפחתת הפגיעה במשאבי הטבע ולבסוף –  גם לחיסכון כלכלי משמעותי לכולנו.

    הנתונים:

  • כ-43% מכלל תוצרת הירקות והפירות אובדת בדרכה לצרכן או אצל הצרכן עצמו.
  • פסולת הירקות והפירות מסתכמת בכ-34% מהצריכה (כולל קליפות וחלקים בלתי אכילים)
  • סקר של המוסד לביטוח לאומי משנת 2016 מצא ש-18% מן האוכלוסייה הבוגרת בישראל ו-26% מן הילדים סובלים מאי-ביטחון תזונתי
  • הפחת (ירק או פרי שנפסלו לשיווק רגיל למרות שהם כשירים למאכל) הממוצע לנפש הוא כ-212 ק”ג ירקות ופירות בשנה. פחת צרכני בלבד הוא כ-106 ק”ג ירקות ופירות לאדם לשנה בשווי כ-445 ₪ לנפש.
  • רוב הפחת נוצר בתחילת השרשרת, אצל החקלאי, ובסופה – אצל הצרכן.
כ-43% מכלל תוצרת הירקות והפירות אובדת בדרכה לצרכן או אצל הצרכן עצמו.

מאמרים קשורים

עתירה כנגד אתר קומפוסט טובלן – משואה

בקרבת היישוב משואה הממוקם בבקעת הירדן, מתלוננים התושבים על מטרדי ריח קשים וחריפים הנפלטים מאתר קומפוסט הפועל באזור. עמדתם של גורמי מקצוע היא שהקומפוסט המיוצר באתר אינו איכותי – קומפוסט המיוצר מפסולת אורגנית שמקורה בכל רחבי גוש דן.

למאמר המלא