לוגו אדם טבע ודין
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ישראל היא שיאנית בזבוז המזון וזה רע לחוסן הלאומי שלנו

ישראל היא שיאנית בזבוז המזון וזה רע לחוסן הלאומי שלנו. כשליש מכלל המזון הנרכש בחנויות מושלך לפח.

הדרכים להימנע מהשלכה מיותרת של מזון הן לקנות רק מה שצריך, להפחית במקור ולשנות את הרגלי הצריכה. קניה נבונה לא פוגעת באיכות החיים – קניה נבונה תוביל להפחתת ניצול חומרי הגלם הנדרשים לייצור, להפחתת הפסולת הפוגעת בכולנו, להפחתת הפגיעה במשאבי הטבע ולבסוף –  גם לחיסכון כלכלי משמעותי לכולנו.

    הנתונים:

  • כ-43% מכלל תוצרת הירקות והפירות אובדת בדרכה לצרכן או אצל הצרכן עצמו.
  • פסולת הירקות והפירות מסתכמת בכ-34% מהצריכה (כולל קליפות וחלקים בלתי אכילים)
  • סקר של המוסד לביטוח לאומי משנת 2016 מצא ש-18% מן האוכלוסייה הבוגרת בישראל ו-26% מן הילדים סובלים מאי-ביטחון תזונתי
  • הפחת (ירק או פרי שנפסלו לשיווק רגיל למרות שהם כשירים למאכל) הממוצע לנפש הוא כ-212 ק”ג ירקות ופירות בשנה. פחת צרכני בלבד הוא כ-106 ק”ג ירקות ופירות לאדם לשנה בשווי כ-445 ₪ לנפש.
  • רוב הפחת נוצר בתחילת השרשרת, אצל החקלאי, ובסופה – אצל הצרכן.
Print Friendly, PDF & Email
כ-43% מכלל תוצרת הירקות והפירות אובדת בדרכה לצרכן או אצל הצרכן עצמו.

מאמרים קשורים

אדם טבע ודין למען נפגעי המלחמה

הארגון שלנו פועל מול רשויות מקומיות, חברת איסוף מיכלי המשקה סייקל וארגונים חברתיים, להקמת מערכי איסוף של מיכלי משקה שבעדם ניתן פיקדון. התמורה המתקבלת בעדם תועבר כתרומה למטרות הקשורות במלחמה הנוכחית

Print Friendly, PDF & Email
למאמר המלא

חשוב, נכון?!

ישראל ממשיכה להתנהל בהפקרות אקלימית וסביבתית, ואנחנו פועלים כל העת לעיצוב המדיניות והחקיקה הסביבתית בישראל.

רק בעזרת תמיכתך נצליח לשנות את המציאות ולקדם היערכות אמיתית לנזקים.

דילוג לתוכן