חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תיקון חוק השקיות והרחבתו לכלל העסקים

התיקון לחוק צפוי להוביל לצמצום ניכר בהיקף הצריכה של שקיות נשיאה, ולאפשר למדינת ישראל לעמוד ביעדים שהציבה לעצמה ובסטנדרטים בינלאומיים.

הצעת החוק שגיבשנו יחד עם חה"כ יוראי להב הרצנו להרחבת חוק השקיות לכל העסקים בישראל עברה בקריאה טרומית.

הצעת החוק מרחיבה את החובה לגבות 10 אג' עבור שקית נשיאה חד-פעמית גם בעסקים בינוניים וקטנים. במטרה להפחית את השימוש בשקיות ניילון, החוק הקיים בישראל מחייב תשלום של 10 אגורות עבור כל שקית ברשתות השיווק הגדולות, ומאז שחוקק כבר הצליח להוכיח את האפקטיביות שלו והביא לירידה של כ-80% בשימוש בשקיות.

על מנת לא להערים קשיים ובירוקרטיה נוספת על העסקים, מוצע שהכספים הנגבים עבור השקיות יישארו במחזור העסק כהכנסה ולא יועברו לקרן הניקיון, כפי שנדרש היום מקמעונאים גדולים. כך, עסקים אלו לא ייאלצו לשאת בנטל הביורוקרטי הכרוך בהעברת כספי ההיטל לקרן הניקיון, וכן לא בדיווח תקופתי למשרד להגנת הסביבה, וכך גם תהיה הפחתה משמעותית בשימוש בשקיות ניילון.

אחת ממטרות הרחבת החוק היא מניעת חלוקת שקיות רב פעמיות שמשמשות כתחליף לשקיות חד פעמיות, דבר שבולט במשלוחים של חלק מרשתות המזון וכן חלוקה של שקיות עבות ומאד מזהמות – כחלק ממיתוג. כיון שהחוק יחול על כלל השקיות, לא ניתן יהיה לחלק גם שקיות אילו ללא גביית תשלום.

אנחנו מזכירים שאנחנו הישראלים צורכים למעלה מ-2.2 מיליארד שקיות ניילון כל שנה, 4185 שקיות כל דקה. ייקח לשקיות אלו לפחות 400 שנה להתפרק, והתחזיות הן שעד שנת 2050 יהיה יותר פלסטיק באוקיינוסים מאשר דגים.

אנחנו הישראלים צורכים למעלה מ-2.2 מיליארד שקיות ניילון כל שנה, 4185 שקיות כל דקה.

מאמרים קשורים

פגיעה בתקציבי תכניות החומש לחברה הערבית תנציח פערים סביבתיים

ההחלטה לקצץ בתקציבי תכנית החומש לחברה הערבית תוביל לפגיעה אנושה ביכולת הרשויות לספק שירותים בסיסיים בתחום הסביבה ובמיוחד בפינוי פסולת, מה שיגרום בהכרח להחמרת הזיהום, שריפות הפסולת ואתרי הפסולת הפיראטיים, וגרימת נזק בלתי הפיך לסביבה ובריאות הציבור.

למאמר המלא

חשוב, נכון?!

ישראל ממשיכה להתנהל בהפקרות אקלימית וסביבתית, ואנחנו פועלים כל העת לעיצוב המדיניות והחקיקה הסביבתית בישראל.

רק בעזרת תמיכתך נצליח לשנות את המציאות ולקדם היערכות אמיתית לנזקים.

דילוג לתוכן