הצעה לתיקון חוק המזון

הצעת חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) - שאריות חומרי הדברה במזון (הגנה על ילדים)

חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע”ו-2015 ביקש להסדיר את סוגיית ההגנה על הציבור בכל הנוגע לצריכת מזון, ולהבטיח כי המזון מסופק ברמת איכות, תקינות ובטיחות נאותים, על דרך של חקיקה מתקדמת ורחבה, כנהוג במדינות המפותחות בעולם. יחד עם זאת, ועל אף מטרות החוק, החוק לא מתייחס לשיטת קביעת רמות השאריות של חומרי הדברה המותרת במזון (MRL’s), אינו מפרט אותה, ואינו מבטיח את קביעת ה- MRL’s באופן אשר מגן בצורה מיטבית על כלל האוכלוסייה ועל קבוצות ייחודיות המצריכות הגנה ייחודית, כגון תינוקות וילדים.

לאור זאת, ובדומה להסדרים הקיימים במדינות המפותחות בעולם, מוצע לעגן בחקיקה ראשית את העקרונות על פיהם ייקבעו הרמות המרביות המותרות של שאריות חומרי הדברה במזון, כך שיבטיחו הגנה על בריאות הציבור כולו, לרבות הגנה על קבוצות רגישות באוכלוסייה.

עודכן: יוני 2018

מאמרים קשורים

דליפת נפט באזור ניו אורלינס (צילום: DVIDSHUB ברישיון CC BY 2.0)

למרות ההיסטוריה של הדליפות, מקבלי ההחלטות מסייעים לקצא"א

טור דיעה מאת עו"ד מירב עבאדי, ראש תחום רגולציה באדם טבע ודין |
אחרי אסונות זיהום הנפט בעברונה ובנחל צין, קצא"א לא נדרשת לתת דין וחשבון – אלא רק מקבלת רוח גבית להרחבת פעילותה העלולה לגרום לזיהום נוסף. בחברה דווקא נדמה, משום מה, כי היא קיבלה ממבקר המדינה חיזוק לשאיפותיה להגדיל את שינוע הנפט למפרץ אילת

למאמר המלא
דילוג לתוכן