הדרכים להימנע מהשלכה מיותרת של מזון הן לקנות רק מה שצריך, להפחית במקור ולשנות את הרגלי הצריכה. קניה נבונה לא פוגעת באיכות החיים – קניה נבונה תוביל להפחתת ניצול חומרי הגלם הנדרשים לייצור, להפחתת הפסולת הפוגעת בכולנו, להפחתת הפגיעה במשאבי הטבע ולבסוף – גם לחיסכון כלכלי משמעותי לכולנו.
הנתונים:
- כ-43% מכלל תוצרת הירקות והפירות אובדת בדרכה לצרכן או אצל הצרכן עצמו.
- פסולת הירקות והפירות מסתכמת בכ-34% מהצריכה (כולל קליפות וחלקים בלתי אכילים)
- סקר של המוסד לביטוח לאומי משנת 2016 מצא ש-18% מן האוכלוסייה הבוגרת בישראל ו-26% מן הילדים סובלים מאי-ביטחון תזונתי
- הפחת (ירק או פרי שנפסלו לשיווק רגיל למרות שהם כשירים למאכל) הממוצע לנפש הוא כ-212 ק”ג ירקות ופירות בשנה. פחת צרכני בלבד הוא כ-106 ק”ג ירקות ופירות לאדם לשנה בשווי כ-445 ₪ לנפש.
- רוב הפחת נוצר בתחילת השרשרת, אצל החקלאי, ובסופה – אצל הצרכן.