צדק סביבתי הוא צדק חברתי

צדק סביבתי הוא צדק חברתי. שנים פועל אדם טבע ודין לצמצום הפערים הסביבתיים בין חלקי החברה השונים, לשיוויון סביבתי ולהכרה בזכות לסביבה ראויה כחלק מזכויות האדם הבסיסיות.


דווקא בימים אלו של תבערה ומדון, חשוב שנזכור, יהודים וערבים, חילוניים ודתיים, את המאבקים המשותפים למען אוויר נקי, מים נקיים והגנה על משאבי הטבע שלנו. דווקא בימים אלו חשוב שנזכור כיצד השגנו יחד הישגים אדירים, למען קיום תשתיות חיים נאותות בנגב ובגליל, במרכז ובפריפריה, ובקרב קבוצות אוכלוסייה מוחלשות בנות כל הדתות.


אכן, הסביבה מזמנת לנו סכנות, מריבות ואי צדק סביבתי וחלוקתי. אך היא מזמנת גם אפשרות להסכמות ולבניית גשר של צדק ושיוויון, בין כלל חלקי האוכלוסייה.


עם שוך ארועי הדמים, נחזור להתייצב כולנו יחד, בני כל הדתות והלאום החולקים את אותה הארץ, אל מול אותם איומים משותפים- נזקי האקלים, הבריאות והסביבה השייכת לכולנו.


בואו נזכור את המשותף והמאחד, בכדי שנוכל להרגיע במהרה את השנאה והאיבה. בואו נפאר את שילוב הידיים ואת ההישגים האדירים שהשגנו למען האדם והסביבה, בכדי לחזור ולשקם את מרקם היחסים הרגיש בין יהודים וערבים החיים כאן יחד.

עם שוך ארועי הדמים, נחזור להתייצב כולנו יחד, בני כל הדתות והלאום החולקים את אותה הארץ, אל מול אותם איומים משותפים- נזקי האקלים, הבריאות והסביבה השייכת לכולנו.

מאמרים קשורים

ידיים מניפות כרטיס אדום

סילמן, העבירי את כספי קרן הניקיון לתמיכה בארגוני הסביבה!

מדי שנה, אמור המשרד להגנת הסביבה לבצע את החלטת קרן הניקיון בדבר הקצאת כספים מהקרן לטובת פעילותם של ארגוני הסביבה, בצורה של "קולות קוראים". אלא שהשנה, השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, מעכבת מזה חצי שנה את פרסומם של אלה ואף טוענת שהמשרד לא מתחייב להעברת הכספים כלל. הגשנו עתירה נגד השרה מטעם ארגוני הסביבה בישראל והתרענו כי החלטה זו גובלת באי סבירות קיצונית

למאמר המלא
נצרת במבט עילי

די להפקרות הסביבתית ביישובים הערביים!

הגשנו עתירה לבג״ץ, יחד עם מרכז מוסאוא ועמותת אזרחים למען הסביבה, נגד משרד האוצר והמשרד להגנת הסביבה, בדרישה לחייב את המדינה לעמוד בהתחייבותה החוקית ולהעביר תקציב בגובה 100 מיליון ש"ח למימון תכנית סביבתית ביישובי החברה הערבית

למאמר המלא
דילוג לתוכן