ניצחון תקדימי: טיהור אדמות תעש השרון לפני הפקדת התכניות

ההחלטה הזו היא מודל לכל יתר המאבקים על הקרקעות המזוהמות בישראל.

ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה קיבלה את הטענות שלנו על זיהום האדמה במתחם תע”ש השרון, וקבעה כי הקרקע תטוהר לפני אישור התכנית המפורטת, וכך גם סקר זיהום של כל שטח המתחם. מדובר בתכנית הכוללת 23 אלף דירות על שטח של כ-7,500 דונמים. הוועדה ממליצה גם על תחילת טיהור מוקדי הזיהום לפני אישור התכניות המפורטות.

הוועדה קיבלה את הטענות שלנו לאחר מאבק “קצר” של שמונה שנים. מסתבר שהיה צריך שמונה שנים שלמות כדי להגיע למסקנה מאוד פשוטה: קודם כל מטהרים אדמה מזוהמת, ורק אחר כך בונים עליה ונותנים לבני אדם לגור במקום, ולא הפוך.

כבר בשנת 2009 קיבל בית המשפט המחוזי את עמדתנו, וקבע כי סקר קרקע יהיה תנאי להפקדת התכנית, אך המדינה ערערה על ההחלטה, ושנה אחר כך קבע בית המשפט העליון כי על מוסדות התכנון לדון בצורך לקיים סקר קרקע כצורך להמשך קידום התכניות. ההחלטה הזו היא מודל לכל יתר המאבקים על הקרקעות המזוהמות בישראל.

מנכ”ל הארגון, עמית ברכה, אמר כי ”המועצה הארצית קיבלה החלטה אמיצה שמעמידה את ההגנה על בריאות הציבור ועל הסביבה בראש כל הליך תכנוני. מדובר בהחלטה תקדימית של מוסד תכנון. אילו החלטות דומות היו מתקבלות גם במתחמי אפולוניה ותל השומר, לא היינו נאלצים לפנות לבג”ץ”.

קודם כל מטהרים אדמה מזוהמת, ורק אחר כך בונים עליה ונותנים לבני אדם לגור במקום, ולא הפוך.

מאמרים קשורים

עין פית

דורשים מהרמטכ״ל: עצור את הבנייה בעין פית

בצה"ל רוצים להקים מתקן אימונים בצפון רמת הגולן, סמוך למעיין עין פית – מאתרי הטבע הערכיים והרגישים בישראל. התוכנית מקודמת במסלול עוקף תכנון – ללא פרסום מסמכים, שיתוף ציבור או תסקיר סביבתי – וצפויה לגרום לפגיעה קשה ובלתי הפיכה במסדרון האקולוגי. שלחנו מכתב התראה לרמטכ"ל, רגע לפני נקיטת הליכים משפטיים

למאמר המלא
עקבות בחוף הים

חופי ישראל הולכים ונעלמים

חופי ישראל נעלמים – לא רק בגלל עליית פני הים, אלא גם בגלל תכנון לקוי ואי לקיחת אחריות על ידי מוסדות התכנון. בחוף הצוק כבר מאוחר מדי – אבל יש חופים אחרים שעוד אפשר וצריך להציל | טור דעה מאת יעל דורי, ראש תחום תכנון

למאמר המלא
דילוג לתוכן