לוגו אדם טבע ודין

חשיפת דו”ח מקינזי החלקי בעקבות בקשת חופש המידע

באוגוסט 2019 הגשנו בקשה לפי חוק חופש המידע לממונה על חופש המידע במשרד ראש הממשלה, בדרישה לקבל את דוח מקינזי, שבדק את עתיד התעשייה המזהמת במפרץ חיפה – ואת עתיד מתחם בז”ן.

כעת הועבר לידינו הדוח, כשחלקם ניכרים ומרכזיים שלו מושחרים. לטענת משרד ראש הממשלה, מדובר ב”מידע סודי בטחוני של מדינת ישראל, מידע מסחרי ועסקי הנוגע לצדדים שלישיים שהתנגדו למסירתו, וכן מידע שאי גילויו היה תנאי למסירתו”. בעקבות ההשחרה של חלקי הדוח, קשה לדעת מה קבע הדוח ועל אילו נתונים הסתמכו הקביעות.

המסקנה הברורה היחידה היא כי העתקת המפעלים איננה כדאית מבחינה כלכלית. אנו ממשיכים לפעול להשגת מירב המידע האפשרי בנושא עבור הציבור.

מאמרים קשורים

כלי עבודה כבדים בעבודות בינוי בקרבת חוף הים

חוק התשתיות הלאומיות יפגע באינטרס הציבורי והסביבתי

מטרתה של הצעת חוק לקידום תשתיות לאומיות הינה התייעלות רגולטורית, אך היא למעשה מדרדרת את ישראל אחורה בכל הנוגע לשמירה על האינטרס הציבורי, על בריאות הציבור ועל הסביבה. אנו משתתפים בדיוני ועדות הכנסת בנוגע להצעת חוק זו, המקודמת כחלק מחוק ההסדרים, ומשמיעים את קולם של הציבור והסביבה

למאמר המלא