אסון נחל צין

בית משפט השלום בבאר שבע גזר את דינם של חברת קצא"א ומנהליה בפרשת זיהום נחל צין בשנת 2011 – אירועים סביבתיים שגרמו לפגיעה אקולוגית, מהגדולות שאירעו במדינה.

למרבה הצער, בית המשפט גזר על הנאשמים, עונשים קלים ולא מרתיעים. ענישה במקרי זיהום כל כך קשים חייבת להיות חמורה כך שכל מנהל בעתיד לא יעיז לחסוך בהוצאות שמטרתן מניעת זיהום.

בחודש יוני 2011, במהלך עבודות שיפוץ של קו צינור אילת-אשקלון (קצא"א) בבקעת צין, דלף דלק לשמורת צין. הדליפה, שהוגדרה חמורה וגדולה מאוד, פגעה במעלה צין ובערוץ נחל צין. מדובר בעשרות קוב של דלק סילוני שנשפכו בשטח השמורה. חלק נכבד של הדלק הסילוני נשאר בערוץ ובגדות הנחל גם לאחר סיום עבודות השיקום. הדבר יצר פגיעה חמורה בבית הגידול וסיכן בעלי חיים שבאו עימו במגע או ניזונו מצמחיה מזוהמת.

חברת קצא"א ונושאי משרה בכירים בה הואשמו בשתי עבירות של זיהום מים בנסיבות מחמירות, שתי עבירות של השלכת פסולת המכילה חומר מסוכן ולכלוך ברשות הרבים ועבירה אחת של גרימת ריח חזק או בלתי סביר. על החברה נגזר קנס של 1.6 מליון ש"ח. על מנכ"ל קצא"א דאז, סמנכ"ל ההנדסה בקצא"א והאחראי על עבודות השיפוץ בעת האירועים, ועל מנהל הפרויקט מטעמה של קצא"א, נגזרו קנסות פרסונליים. עם זאת, שני האחרונים עדיין עובדים בקצא"א נכון למתן פסק הדין.

מנכ"ל אדם טבע ודין, עמית ברכה: "אנו רואים חשיבות עליונה בהטלת אחריות אישית של מנהלי קצא"א על פעילותה חסרת האחריות והזלזול הבוטה שלה בסביבה ומשמעותה לחיי האדם. אנו מקווים שההחלטה תכה גלים בקצא"א, ובחברות נוספות שממשיכות בזלזול וזיהום הסביבה באופן יומיומי תוך סיכון חיי  אדם ובעלי חיים".

אנו מקווים שההחלטה תכה גלים בקצא"א, ובחברות נוספות שממשיכות בזלזול וזיהום הסביבה באופן יומיומי תוך סיכון חיי אדם ובעלי חיים

מאמרים קשורים

בהרב-מיארה: עצרי החלטה הרסנית בעניין שינוע הנפט במפרץ אילת

הצעת מחליטים של הממשלה בעניין הגדלת היקף שינוע הנפט במפרץ אילת מעמידה את המערכת האקולוגית הייחודית בו בסכנה עצומה, בעוד המשרד להגנת הסביבה, משרד החוץ ושורת מומחים בתחום מתריעים כי מדובר בסיכון שאינו מידתי ביחס לרווח הצפוי למדינת ישראל. פנינו ליועצת המשפטית לממשלה כדי שתקבע כי קיימת מניעה משפטית לאמץ דוח ממשלתי מוטה ומטעה בנושא – הממליץ להתעלם מהסיכון

למאמר המלא

ביטחון לאומי = ביטחון סביבתי

היום ברור מתמיד שהשמירה על הביטחון הסביבתי שלנו היא שמירה על הביטחון הלאומי. הגנה על הסביבה היא הגנה קיומית, אסטרטגית – חלק מההגנה על הביטחון האישי שלנו. אנו פועלים מזה שנים לקידום חזון אחר לישראל – של חוסן אקלימי ואנרגטי, ביטחון תזונתי ושיקום מקורות המים הטבעיים.

הצטרפו אלינו ותרמו עכשיו, כדי להפוך את החזון למציאות

דילוג לתוכן