בלחץ ביהמ”ש: עפולה חזרה בה מההחלטה למנוע מתושבי חוץ כניסה לפארק העירוני

עיריית עפולה חזרה בה מהחלטתה לסגור את הפארק העירוני למי שאינו תושב העיר, בהתאם להמלצת בית המשפט המחוזי בנצרת. כבר ביום שלישי הקרוב יפתח הפארק לציבור הרחב.

בדיון בעתירת ארגון עדאלה נגד העירייה, אליה צורפנו כידיד בית המשפט, הבהיר כבוד השופט דני צרפתי כי סגירת שטח ציבורי וגביית תשלום בכניסה אליו אינה חוקית, בהתאם לתיקון לפקודת העיריות שיזם והוביל ארגון אדם טבע ודין בשנת 2007.

החוק מעגן את הזכות ליהנות מגנים ציבוריים כזכות יסודית ואלמנטרית, שעל כל רשות להעניק לכל אדם ללא תשלום וללא סלקציה בין תושבי העיר לבין המבקרים בה.

אנו מברכים על ההחלטה וממשיכים לפעול לטובת הגנה על זכותו של הציבור בישראל ליהנות משטחים פתוחים, לרבות חופי הים ופארקים עירוניים, אשר הינם משאב ציבורי השייך לכלל הציבור בישראל.

זו הזדמנות להודות לחברי הכנסת לשעבר דב חנין ואופיר פינס, שהיו שותפים פעילים בשינוי החקיקה.

עודכן: יולי 2019

צילום: מיזם ויקיאוויר בשיתוף עם אגודת התעופה הכללית בישראל.

החוק מעגן את הזכות ליהנות מגנים ציבוריים כזכות יסודית ואלמנטרית, שעל כל רשות להעניק לכל אדם ללא תשלום וללא סלקציה בין תושבי העיר לבין המבקרים בה.

מאמרים קשורים

עקבות בחוף הים

חופי ישראל הולכים ונעלמים

חופי ישראל נעלמים – לא רק בגלל עליית פני הים, אלא גם בגלל תכנון לקוי ואי לקיחת אחריות על ידי מוסדות התכנון. בחוף הצוק כבר מאוחר מדי – אבל יש חופים אחרים שעוד אפשר וצריך להציל | טור דעה מאת יעל דורי, ראש תחום תכנון

למאמר המלא
הר תבור והעמק סביבו

המדיניות והאמצעים הנדרשים לשמירה על המסדרונות האקולוגיים

קישוריות אקולוגית היא צורך קיומי של המערכות הטבעיות ושל האנושות, והדבר נכון ביתר שאת עקב השפעות שינוי האקלים. מסדרונות אקולוגיים הם כלי מרכזי ויעיל לשימור קישוריות, ומכאן החשיבות הרבה בהגדרתם, ניהולם ושמירתם. אדם טבע ודין רואה בכך מטרה מהותית, שעל מוסדות המדינה להכיר בחשיבותה באופן דחוף ולפעול להשגתה, בין היתר ע"י ההמלצות המפורטות במסמך זה.

למאמר המלא
דילוג לתוכן