ניצחון תקדימי: טיהור אדמות תעש השרון לפני הפקדת התכניות

ההחלטה הזו היא מודל לכל יתר המאבקים על הקרקעות המזוהמות בישראל.

ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה קיבלה את הטענות שלנו על זיהום האדמה במתחם תע”ש השרון, וקבעה כי הקרקע תטוהר לפני אישור התכנית המפורטת, וכך גם סקר זיהום של כל שטח המתחם. מדובר בתכנית הכוללת 23 אלף דירות על שטח של כ-7,500 דונמים. הוועדה ממליצה גם על תחילת טיהור מוקדי הזיהום לפני אישור התכניות המפורטות.

הוועדה קיבלה את הטענות שלנו לאחר מאבק “קצר” של שמונה שנים. מסתבר שהיה צריך שמונה שנים שלמות כדי להגיע למסקנה מאוד פשוטה: קודם כל מטהרים אדמה מזוהמת, ורק אחר כך בונים עליה ונותנים לבני אדם לגור במקום, ולא הפוך.

כבר בשנת 2009 קיבל בית המשפט המחוזי את עמדתנו, וקבע כי סקר קרקע יהיה תנאי להפקדת התכנית, אך המדינה ערערה על ההחלטה, ושנה אחר כך קבע בית המשפט העליון כי על מוסדות התכנון לדון בצורך לקיים סקר קרקע כצורך להמשך קידום התכניות. ההחלטה הזו היא מודל לכל יתר המאבקים על הקרקעות המזוהמות בישראל.

מנכ”ל הארגון, עמית ברכה, אמר כי ”המועצה הארצית קיבלה החלטה אמיצה שמעמידה את ההגנה על בריאות הציבור ועל הסביבה בראש כל הליך תכנוני. מדובר בהחלטה תקדימית של מוסד תכנון. אילו החלטות דומות היו מתקבלות גם במתחמי אפולוניה ותל השומר, לא היינו נאלצים לפנות לבג”ץ”.

קודם כל מטהרים אדמה מזוהמת, ורק אחר כך בונים עליה ונותנים לבני אדם לגור במקום, ולא הפוך.

מאמרים קשורים

חוק ההסדרים – חקיקה הרסנית לסביבה

גם השנה, אישור תקציב המדינה על ידי הכנסת יהיה כפוף לקידום חקיקת חוק ההסדרים. חקיקת ההסדרים הממשלתית המקודמת השנה כוללת שורת צעדים הרסניים ותקדימיים, אשר יפגעו אנושות בהגנה החוקתית שחלה על הסביבה ובריאות הציבור.

למאמר המלא

כיכר אתרים – האם הכיכר תישאר פתוחה לציבור או שתעבור לידיים פרטיות?

הגשנו התנגדות לתכנית מתאר מקומית שעתידה להפוך את שטח כיכר אתרים בתל אביב משטח ציבורי לפרטי, אשר יכלול שני מגדלים רבי קומות שייעודם תיירות ומגורים. הפיכתה של הכיכר לשטח פרטי היא ניסיון להפריט את המרחב הציבורי ואת החופים, והוא ייפגע בשימוש של הציבור בכיכר.

למאמר המלא