עתרנו לבית המשפט העליון כדי לצמצם את ההדברה הלא מבוקרת

עתרנו לבית משפט העליון למתן צו על תנאי המופנה אל המשרד לחקלאות ואל המשרד להגנת הסביבה

מוגשת בזאת לבית המשפט הנכבד עתירה למתן צו על תנאי המופנה אל המשיבים 1 (משרד החקלאות) ו-2 (המשרד להגנת הסביבה), ומורה להם ליתן טעם, אם יש בידם, ולנמק –

  1. מדוע לא יפעילו באופן מיידי את סמכותם שבדין, כפי שמפורט בעתירה, כדי למנוע או לפחות לצמצם את הסכנה הנשקפת לציבור כתוצאה משימוש לא מבוקר בתכשירי הדברה המכילים את החומר הרעיל פוספין – הן ביחס להדברה תברואית והן ביחס להדברה חקלאית.
  2. לשם ביצוע האמור בסעיף (1) לעיל- מדוע לא יקבעו הסדרים, בין אם באמצעות התקנת תקנות מכוח סעיף 10 (3) לחוק החומרים המסוכנים, ובין אם באמצעות כל סמכות אחרת המוקנית להם על פי דין, בהתאם להמלצות גורמי המקצוע, ובכלל זה:

    א. איסור מוחלט על מכירת החומר פוספין בכל מקום ועל ידי כל אדם, לרבות חנויות לממכר תכשירי הדברה, למעט על ידי מי שמייבא את החומר או מייצר אותו, ואך ורק בכפוף להזמנת עבודה המפרטת את כמות החומר הנדרש לשם כך.

    ב. איסור מוחלט על בעלי רישיון הדברה להשתמש בחומר זה, אלא אם קיבלו היתר מיוחד לכך, והגבלת מספר בעלי ההיתר המיוחד בכל רחבי הארץ למדבירים בודדים בלבד.

עודכן: ינואר 2017

מאמרים קשורים

אקלים ומשפט – סקירת משפט וחקיקת אקלים

בשנים האחרונות ארצות הברית ואירופה עיגנו שינויים רגולטוריים משמעותיים, אשר מעידים על הפנמת הדחיפות בטיפול משבר האקלים. לצד זאת, ברחבי העולם תביעות אקלים שהוגשו לבתי המשפט הפכו לרכיב משמעותי במאבק במשבר האקלים וקו הגנה אחרון של הציבור להבטחת הגנה ומחויבות מטעם השלטונות. בישראל, נושא האקלים מוסדר תחת החלטות ממשלה, אשר אינן מיושמות ואינן אכיפות. מעמדן הנורמטיבי הנמוך לא משאיר ספק גם הוא, כי קיים צורך ממשי ודחוף בחקיקת אקלים בישראל.

למאמר המלא