חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עתירת אדם טבע ודין נגד התוכנית להקמת רכבל לכותל

פרויקט הרכבל בירושלים מתעכב. בג”צ דורש מהמדינה הסברים מדוע הוחלט להוציא את הפרויקט לפועל.

אנחנו טענו בדיון כי הרכבל יגרום לפגיעה קשה בנופי מורשת בעלי חשיבות עולמית, לא יתרום לפיתרון בעיות התנועה בעיר וכי אישורו נעשה על בסיס מידע מטעה ויש לבטלו. המדינה תצטרך לשכנע את בית המשפט בנחיצותו.

עניינה של עתירה זו היא תכנית להקמת רכבל להסעת מבקרים לכותל המערבי, שאושרה בוועדה לתשתיות לאומיות ועל-ידי הממשלה. תוואי הרכבל, הכולל 15 עמודים מאסיביים, ארבע תחנות ו-73 קרונות, חולש על אגן העיר העתיקה בירושלים, החל ממתחם תחנת הרכבת הישנה, מעל גבעת התנ"ך, חוצה את גיא בן הינום, עבור בהר ציון מעל לבית העלמין של העדה הקראית, ומעל לבתי מגורים בסילוואן (רק ארבעה מטרים מעל לבתי התושבים), עד שמגיע לתחנתו האחרונה, מתחם קדם. 

בתוך כך, צפוי הפרוייקט האמור לפגוע בצורה חסרת תקדים באזור מורשת רגיש וייחודי, בעל רגישות היסטורית, נופית, ארכיאולוגית, פוליטית, דתית ועוד. לפרוייקט מסוג זה, אשר מוקם בלב ליבה של עיר עתיקה והיסטורית, אין אח ורע בעולם, והדבר מנוגד למדיניות השימור ארוכת השנים הנהוגה בירושלים, עוד טרם הקמת המדינה. 

לעמדתנו, הפגיעה באזור זה עלולה להיות תחילתו של מדרון חלקלק לקידום תכניות בניה מאסיביות נוספות שאינן משתלבות עם מדיניות השימור של אזור זה. זאת, בנוסף לפגיעה הצפויה בגן הלאומי סובב העיר העתיקה ובתושבי השכונות מעליהן עתיד לעבור הרכבל, וזאת לצורך תיירותי-תחבורתי לכאורה, שתועלתו לא הוכחה דיה.

עדכון: יולי 2020

לפרוייקט מסוג זה, אשר מוקם בלב ליבה של עיר עתיקה והיסטורית, אין אח ורע בעולם, והדבר מנוגד למדיניות השימור ארוכת השנים.

מאמרים קשורים

אקלים בתכנון – עתיד בר קיימא לנו ולדורות הבאים

מאפייניה הייחודיים של ישראל הופכים אותה לפגיעה במיוחד למשבר האקלים, בעוד מערכת התכנון מתעכבת בהבנת גודל השעה ואינה מטמיעה את השינויים הנדרשים. לאחר שבחנו כלי רגולציה משפטיים ותכנוניים מהעולם, התאמנו אותם לישראל וגיבשנו סל המלצות עבור היערכות למשבר האקלים במסגרת מערכת התכנון

למאמר המלא

ביטחון לאומי סביבתי

בכנסים של ה-INSS שעסקו בביטחון האנרגטי של ישראל ובשיקום יישובי העוטף השמענו את עמדתנו הברורה: אין שיקום אמיתי לעוטף בלי שיקום סביבתי ואין עתיד בר קיימא למדינת ישראל ללא התייחסות רצינית לאתגרים שמביאים עמם המשברים הסביבתיים, ובראשם משבר האקלים.

למאמר המלא

ביטחון לאומי = ביטחון סביבתי

היום ברור מתמיד שהשמירה על הביטחון הסביבתי שלנו היא שמירה על הביטחון הלאומי. הגנה על הסביבה היא הגנה קיומית, אסטרטגית – חלק מההגנה על הביטחון האישי שלנו. אנו פועלים מזה שנים לקידום חזון אחר לישראל – של חוסן אקלימי ואנרגטי, ביטחון תזונתי ושיקום מקורות המים הטבעיים.

הצטרפו אלינו ותרמו עכשיו, כדי להפוך את החזון למציאות

דילוג לתוכן